Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Надявам се решението за АПИ да мине през НС тази седмица, за да може да започне разплащането към пътностроителните фирми. Това каза премиерът Корил Петков по време на днешната координационна среща по въпросите на безопасността на движението по пътищата.

Oще по темата

„Сега трябва да похарчим над 1 млрд. лв. За ремонти, които са направени в миналото, но без да ги дадем фирмите не искат да ремонтират“, каза той.

Петков съобщи, че автомобилният състезател Димитър Илиев става част от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ към Министерския съвет.

„Димитър Илиев не е просто съветник оттук нататък. Очаквам проблемите, които той повдига, да бъдат приоритизирани в най-голяма степен, защото е време да се промени цялата структура как се вършат нещата и оттук нататък – прозрачни поръчки, достатъчно дълги срокове за гаранция, адекватно попълване на съществуващите дупки и нужда от ремонти, нови магистрали, които да са на нивото на европейските пътища и всичко това трябва да стане максимално бързо“, заяви премиерът.

„Безопасността на движението по пътищата за мен винаги е била кауза. Аз работя в тази сфера от доста години насам. Проблемите не са само в пътищата, това е социален проблем. На първо място трябва да разглеждаме човешкия фактор, отговорните хора на пътищата. След това състоянието на пътищата и на автомобилите“, каза от своя страна Димитър Илиев.

По думите му има страшно много проблеми за решаване и това може да стане само с общи усилия на национално ниво.

„Отговорността е голяма. Ще дам всичко от себе си, но една птичка пролет не прави и тук трябва да срещнем подкрепата на цялото българско общество“, допълни Илиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Българка

преди 2 години

Г-н Петков мисли с главата си и слушай народа(той те избра) не се дръж за полата на Урсула защото те си плетат тяхната кошница. Видяли какво направи австриеца?

60

Българка

преди 2 години

Петков,сигурно чака Урсула и Байдън да му кажат какво да прави, без тяхното напътствие той не може

59

Мда

преди 2 години

Аз искам адекватен премиер ...

fallback