Снимка: БГНЕС
fallback

Лидерът на ДБ Христо Иванов коментира, че закриването на спецсъда и спецпрокуратура от парламента са показали, че смисълът на настоящето управление е промяната, която обединява партньорите в коалицията.

"Алтернативата на изборите в този момент е абсолютно недопустима, рискът да предизвикаме избори, които да бъдат спечелени от Путин е нещо, което никой не може да си позволи да предизвика", отсече той.

Според него закриването на спецправосъдието е стъпка напред към формализиране на политическия живот в страната.

Oще по темата
"България и светът се намират в безпрецедентна ситуация. Никога не е било толкова сложно политически, геополитически, икономически. Войната е безпрецедентна по своите размери и потенциалния си глобален обхват и това ни изправя пред чудовищна ситуация. Това разделя българския политически живот и немислимо прави възможността за търсене на национални консенсуси - дали става дума за украинската криза, дали за РСМ, самата възможност за разговор е поставена под въпрос, защото взаимно сме се нарекли престъпници", каза Иванов.

Той настоя, че следващата стъпка е промяна в КПКОНПИ, така че тази структура да преследва парите от престъпна дейност.

"И следващата стъпка, която трябва да направим е да намерим начин да изработим общ проект за промени в Конституцията заедно с опозицията, за да вървим към нормализацията на българския политически живот", призова лидерът на ДБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

иво

преди 2 години

ЩОТО ПОСЛЕ НЕМА ДА ТЕ ИМА НА КАРТАТА , А СТАВАШ "КЛИЕНТ" НА ГЕШЕВ !

67

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 67 --Ама много си е време за избори,даже закъсняхме,и то много закъсняхме!Дадохме им време да ни оберат,да опоскат държавата ни! Стига лъжи ! Вече не им вярваме! Да се махат час по-скоро ! Слави да не се размотава......! НИЩО НЕ ПРЕЧИ ДА СЕ ИЗМЕТАТ ПО-СКОРО,ЧЕ ДА СПРЕМ ОБЕДНЯВАНЕТО(ТО ИМА ЛИ КЪДЕ ПОВЕЧЕ ДА ОБЕДНЯВАМЕ) И РАЗГРАБВАНЕТО ! ТРЯБВА ДА СЕ СПРЕ ТОВА ЧУДО,ТОЗИ ТЕРОР !

66

Надя

преди 2 години

Ти си по цирковете ,пак ще спретнеш цирк РОСЕНЕЦ ......

fallback