Снимка: БГНЕС

Oстава съмнението, че тази съдебна реформа и закриването на спецсъд и спецпрокуратура е политически акт без сериозни юридически аргументи. Това обяви социалният психолог Росен Йорданов пред Нова.

"Съмнявам се в компетентността на хората, които провеждат тази реформа. Те не знаят как се случват нещата в съдебната система. Не разбрах на базата на какъв анализ е това искане, освен на политически аргументи", каза още Росен Йорданов.

"Със сигурност българските граждани изпитват остра липса на справедливост. Един от основните проблеми е социалното неравенство.

Още по темата
До опасна радикализация може да доведе обедняването на средната класа и дребните предприемачи, този процес не се следи", отбеляза и социалният антрополог Харалан Александров.

За Александров съществуват малки консолидирани ядра, които искат конкретно нещо - да превземат правосъдието в България с цел упражняване на власт.

"В момента имаме достатъчно доказателства, че съдебната ни система е достатъчно автономна и независима. Тя е власт сама по себе си, има собствени механизми за регулация и успява да даде отпор в някаква степен на политическите попълзновения", смята социалният антрополог.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase