Снимка: БГНЕС
fallback

България участва във въоръжаването на украинската армия чрез ЕС, обвини Елена Гунчева от "Възраждане".

Тя припомни, че БСП многократно заяви, че няма да допуснат България да окаже военна помощ на Украйна.

Но въпреки това България чрез участието си в Европейския механизъм за подкрепа на мира изпраща военна помощ.

Заради това "Възраждане" поиска вицето Корнелия Нинова да подаде оставка, а БСП да напусне управляващата коалиция.

"България като член на ЕС е платила своята част от вноската по механизма. 3 млн лв. са предвидени в бюджета за тази година за механизма за подкрепа на мира. България чрез този механизъм изпраща оръжия на Украйна“, обвини Гунчева.

Борислав Гуцанов от БСП категорично отче твърденията й.

"Изнесохте твърде невярна информация. БСП сме казали, че по никакъв начин няма да участваме в гласуване, касаещо даването на каквато и да е военна помощ за Украйна. Не правете внушения, които са твърде далеч от истината", обърна се той към Гунчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

89

Баба Ванга

преди 2 години

Следващите парламентарни избори ще ги спечели партия Възраждане помнете ми думата след фашизма в България винаги идва Куманизма и Социализма в България пак ще настане мир и свобода всички ще са Равни няма да има бедни и богати капиталисти смърт на капитализма и фашизма дано този път като дойде куманизу да изчистим всички фашисти и капиталисти Слава на Русия долу НАТО и Европейски капитализма да живей куманизма

88

Анонимен

преди 2 години

Копейкин е най големия *** в държавата. Ако този е още в управлението ще бъда принуден да си разпродам имотите и да напусна Родината. Личност с докторска степен,който не е БАН или ВУЗ, е показателно , че за нищо не става.

87

Българка

преди 2 години

Значи, ние и останалите държави пращаме пари, за да има куршуми, за да може да се бият и вие на това му казвате Мир?!?!?!? Що за олигофрения????!?!!

fallback