Снимка: БГНЕС

В ръководството на министерството няма никакво колебание, че заплатите на служителите на МВР трябва да бъдат повишени, заяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков при изслушване в парламентарната комисия по вътрешна сигурност.

"Дали с 15-20 или 25 процента, каквото е последното искане на една от големите синдикални организации, това ще покаже възможността на държавата към момента, в който ще се пристъпи към актуализация на бюджета", посочи министърът.

Рашков призна, че по отношение размера на възнагражденията на служителите в МВР има изоставане, което е от предишни години, а не отсега. По думите му ръководството на министерството поддържа активна връзка със синдикатите и ги държат в течение на проблемите във ведомството, включително и за планирани реформи. "Даже тези дни ще реализираме някои от тях", добави той.

Във връзка с реформирането на структурата на МВР министърът припомни, че се търси съобразяване на броя на служителите с броя на жителите в съответната област, както и с нивата на престъпност. Също така за оптимизацията на структурата на министерството са проведени консултации с началниците на областните дирекции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase