Снимка: БГНЕС

Румънски гражданин е притежателят на сим картата, от която е пуснато съобщението със заплахата към народния представител Любомир Каримански, съобщи МВР.

Това е станало след бързи действия на служители от ГДНП. Текстът на sms-а гласи - "Откажи се или проблемите ти ще започнат веднага и нямаш представа колко ще бъдат сериозни".

На този етап служителите на ГДНП са установили, че картата е регистрирана на името на румънски гражданин с инициали  L.T., който е влязъл в страната на 1 април. Изяснен е и неговият  единен граждански номер. Мъжът  е напуснал границите на България на 7 април. Картата е била активирана за 15 минути през вчерашния ден, след което е изключена. Установено е и мястото, където е активирана сим картата и е изпратено  съобщението. Оперативно-издирвателните действия по случая продължават, съобщи Bulgaria ON AIR.

Софийската районна прокуратура се е самосезирала относно заплахата към Каримански.

Още по темата
Наблюдаващ прокурор е възложил проверка на органите на МВР, която следва да се извърши в 10-дневен срок. След събиране на относимата информация, наблюдаващият прокурор ще прецени налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase