Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Скандал в парламента по време на блиц контрола. Лидерът на ДПС Мустафа Карадйъ попита премиера Кирил Петков защо твърди, че депутатът Делян Пеевски е оказвал влияние на бившия министър-председател Бойко Борисов.

„Хората заявяват, че Вие сте марионетка на Иво Прокопиев и по Ваш образ и подобие ли твърдите това за Делеян Пеевски?“, скочи Кадарадйъ.

Това провокира Петков.

„Стоя пред вас и се чудя какъв е смисълът от тази институция, когато се задават такива въпроси. Тук сме да мислим за политиката на правителството, да мислим за стратегия за развитието на България или да използваме обидни думи към българските институции. Искам да Ви уверя, че разликата между Вас и мен, е че аз съм напълно независим“, отсече той.

„От кого сте независим? Иначе оценка ми е, че става практика вихрушката на тази власт да лъже в сложната ситуация, в която се намира“, обръна се към премиера лидерът на ДПС.

Радослав Чолаков от ГЕРБ поиска Петков да се извини веднага на Народното събрание.

Шефът на НС Никола Минчев обаче му опонира като посочи, че изказването на премиера е било в контекста на „ако ще се задават такива въпроси“.

Маноил Манев от ГЕРБ също се възмути от думите на Петков.

„Шизофренията в нашето НС достигна своя връх отдава. Г-н Минчев, Вие трябва да решите дали сте адвокат на Петков или сте председател на НС. След Вашата намеса по процедурата на Чолаков аз и надявам се всички депутати, държат вече и на Вашето извинение, защото ако премиерът или друг заяви, че не вижда смисъл от институцията на Народното събрание, председател на Народно събрание да го защитава това поне на мен не ми се вижда нормално“, каза той.

Искрен Митев от ПП пък призова опозицията да се извини и то не само на НС, но и на българските граждани, че прави институция безсмислена с безумните въпроси, които задава.

„Празни обвинения, лъжливи твърдения, лични обиди, а не въпроси. Моля,г-н председателстващ, Вие да помолите опозицията да се извини не само на НС, но и на българските граждани“, призова той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

225

Магелан

преди 2 години

Добър въпрос.Имали нужда от НС.Защо попитате Данчо Ментата и гнусното мишле със скъпите очилца и още няколко депутати от ДПС който са в парламента от 25гд.и ще се пенсионират дам с висока пенсия и милионни долари като комисионни от лубиране за часни интереси.

224

Не,

преди 2 години

Нямаме нужда! Спестете ни разходите за депутати, секретарки, сътрудници, експерти, специалисти и т.н. 5000 администрация. Оставете начело на държавата една пощаджийка да ни чете съобщенията от Фащ.

223

Анонимен

преди 2 години

Проблема е,че нямаме Политици.Нито управляващи,нито опозиция.Изпениха им се устите на опозицията миналата седмица,че немогат да зададат важни въпроси към Петков.Вчета нито един смислен въпрос и нито един смислен отговор.Затова целия Парламент е за смяна стига сме гледали един и същи цирк с едни и същи муцуни ,само е губене на време.

fallback