Снимка: БГНЕС
fallback

България да обяви за персона нон грата посланика на Русия у нас Елеонора Митрофанова, поиска в декларация от името на ПГ на ДБ Антоанета Цонева.

"През последните дни се множат свидетелствата за зверствата, извършени от руската армия. Световното обществено мнение е потресено от кадрите на трупове на улиците, от разкриването на масови гробове, от сведения за изнасилвания и изтезания на невинни хора. Става все по-ясно, че режимът на Путин извършва военни престъпления, набиращи мащабите на геноцид", каза тя.

"Демократична България осъжда клането и настоява България да се включи по-енергично в отпора на цивилизования свят срещу руската агресия в Украйна. Настояваме България да предостави съдебно- медицинска експертиза за разследването на военните престъпления, които се организират от ЕС и ООН. Настояваме като член на ЕС стараната ни да подкрепи по- сурови санкции срещу Русия", отбеляза Цонева.

Тя отсече, че ДБ настоява България да обяви за персона нон грата Елеонера Митроханова, чието поведение напоследък е в разрез с Виенската конвенция за дипломатическите отношения и уронва достойнството на България.

"Настояваме България да предостави на Украйна оръжия и муниции, които да й позволят да се защити. Свободата, достойнството и животът трябва да се бранят и отстояват", заключи Цонева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

146

123@

преди 2 години

Идеята е добра, но за пореден път се чудя чии интереси облужват

145

Анонимен

преди 2 години

До Алекс......И кой е цивилизования свят? Когато се трепят хора и се бомбардира в Сирия и не само там - цивилизация, когато е друг и на друго място - не. Та къде да търсим тия цивилизованите?

144

No Name

преди 2 години

ДБ пак с гръмки призиви, само дето до там ще си остане, от тяхна страна не може да се очкават някакви адекватни действия ... тези няма да се научат, че така политика не се води ...

fallback