Снимка: БГНЕС

При закрити врати в Министерския съвет се провежда Съвет на управляващата коалиция. Във фокуса на обсъждането са изпращане на военна помощ на Украйна и избора на нов управител на Българската народна банка.

От Демократична България отново изрази увереност, че решението за оказване на военна помощ на Украйна би събрало необходимото парламентарно мнозинство. „Имаме информация, че ГЕРБ и ДПС ще подкрепят. Въпросът беше защо не внесоха преди това проект за решение“, посочи Атанас Атанасов.

От БСП обаче се заканиха, че няма да допуснат оказване на военна помощ. Това потвърди от своя страна позицията на социалистите Георги Свиленски:

Още по темата
"БСП няма да подкрепи и няма да допусне България да изпраща военна помощ в Украйна", посочи Свиленски, съобщава БНР.

Въпреки диаметралните си позиции и Георги Свиленски, и Атанас Атанасов отхвърлиха възможността темата за военната помощ за Украйна да стане причина за разпадане на коалицията.

От Демократична България все още не са решили за кого от двамата кандидати за управител на БНБ ще гласува. От БСП пък изразиха мнение, че коалицията трябва да се обедини около решение за подкрепа на само един кандидат.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase