Снимка: БГНЕС
fallback

БСП обвини депутатите от "Възраждане", че са откраднали тяхната идея за повече българската музика в ефира.

По-рано от "Възраждане" поискаха в ефира на БНТ и БНР да се излъчва 50% българска музика, като за своя инициатива депутатите ще направят предложения за законови промени.

"Има партии, които си мислят, че законодателство започва в момента, в който те влязат в парламента. Омръзна ни да се крадат идеите и те се крадат по паразитиращ начин, защото после се изкривяват като идея и тя не намира реализацията“, коментира Иван Ченчев.

Той съобщи, че идеята за повече българска музика в ефира е разписано в коалиционното споразумение и предстои да влезе за обсъждане в Коалиционен съвет.

Това ще стане в близко време, добави Александър Симов.

"От 2017 г се борим за повече българска музика. БСП не само че води дълга борба, но е и гарант за правата на творците", посочи Ченчев.

"Когато БСП обяви своята идея, зад нея стоят години работа и срещи с творци и стигнахме до извода, че няма да се поставя условието - излъчвате българска музика на всяка цена, а като фонд, от които да се стимулират медиите да пускат родна продукция", обясни Симов.

"Патриотите ни откраднаха тази идея, но я унищожиха в движение, след това Бойко Борисов се опита да я лансира като своя", коментира той.

Симов обясни, че законопроектът на БСП е бил отхвърлен от 44-ото НС, но предстои да бъде внесен отново до месеци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

дедо от село

преди 2 години

До Калеко АлекоДо Калеко Алеко! Алеко, бре що не надуеш свирката на Витоша и следтова коментирашИмаш ли дълбоко гърло?

31

Сто години

преди 2 години

Наследниците на Сто годишната анархично терористичната партия БСП, завидяха на откровения фашист Путин и решиха да се конкурират по неуместност и глупост със възраждане. Браво и на двете антибългарски формации. Браво и на тези лъжливи Харвард девици които им дадоха възможност да се вихрят. Хора, питам ви? До кога ще търпим този срамен цирк. На маймуни ни направиха!

30

Китарист

преди 2 години

Повечето, които пишете по-долу сте прави. Обаче има и друго: опитайте се да предложите своя песен на някое родно радио и ще се опарите сами от отношението. Преди години, когато бях във Финландия и предложих песен на моя група на тамошно радио: хората нито ме познаваха, нито бях известен, нито имах връзки. На следващия ден подскочих, когато случайно превключих на същата станция и чух собствената ми песен в ефир! У нас направих същото в почти всички радиа: "Къв си ти бе? Кой те праща?" Та така...

fallback