Снимка: БГНЕС
fallback

Учудващо и объркващо е системното отстраняване на кадрите на служебното правителство, заяви президентът Румен Радев. Според него именно тези кадри са разкрили множество корупционни схеми и от които реално е започнала промяната.

Президентът коментира първите 100 дни на правителството:

Oще по темата
"В една невиждана досега каскада от кризи правителството имаше своите 100 дни, но тези кризи не дават толеранс на българските граждани и на бизнеса. Цените растат. Очаквам правителството да се фокусира върху гарантирането на енергийната и продоволствената сигурност. Все още хората очакват резултати", каза Радев, цитиран от БГНЕС.

Държавният глава отбеляза още, че няма да допусне въвличането на България във военния конфликт в Украйна.

"Избран съм, за да отстоявам сигурността на българите. Цената на войната я плащат гражданите, а не телевизионните проповедници", коментира държавният глава.

Той заяви, че очаква войната да принуди ЕС да действа много по-солидарно по отношение на доставките на газ.

Радев коментира и критиките на посланика на Русия Елеонора Митрофанова. "Очаквам не само посланикът на Руската федерация, а всички да работят и да се изразяват в рамките на своя статут с уважения към националния ни суверенитет", заяви президентът.

Той присъства в НАТФИЗ на церемония послучай международния Ден на театъра и ще отправи приветствие към студентите и академичната общност от Националната академия за театрално и филмово изкуство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

420

Сата НАТО

преди 2 години

Радев, ти си за затвора. И по-точно за психоллиниката на завора.

419

Импийчмънт

преди 2 години

Радев Вреден си за България

418

Пеньо

преди 2 години

Радев и Киро акат върху главите ни..

fallback