Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

 

Вътрешната комисия в Народното събрания бе придружена от скандал. Вътрешният министър Бойко Рашков напусна заседанието, след като призова за законодателни промени в НПК, така че да се премахне посредничеството на прокурора между разследващия орган и съда.

"Все едно работим в различни държави, на различни планети и по различни проблеми", заяви Рашков по адрес на прокуратурата, предава Bulgaria ON AIR.

"В момента монополът върху разследването е предаден на един държавен орган, когато не спазва закона. Той може и блокира разследващата дейност в страната, ако щете, по причината политически пристрастия",  смята силовият министър.

От ГЕРБ видяха в предложенията на Рашков байпас на прокуратурата.

"Направо да извадим учебниците отпреди 10 ноември и направо да хванем бика за рогата", отсече депутатът Радослав Чолаков.

След това напрежението в зала ескалира и вътрешният министър напусна заседанието.

След кратко преследване с медиите Рашков заяви, че всички преписки, които отлежават в прокуратурата ще бъдат публично показани, а от ГЕРБ видяха в предложенията връзка с политическите арести от миналата седмица.

"Моята студентка Десислава започна да ми чете лекции тук и това беше една от причините, макар че не е надминала своя учител", коментира Рашков по адрес на председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

"Не ми се иска да ги свързвам с последните събитие, но толкова очевидна демонстрация на причинно-следствена връзка е, че имат връзка. Аз съм негов студент, това което той твърдеше няма нищо общо с правото и с развитието на НПК", отвърна Атанасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Анонимен

преди 2 години

Ако прокуратурата и съда в България работеха, ГЕРБ нямаше да откраднат милиарди, а щяха да са в затвора много отдавна.

53

от кръчмата

преди 2 години

заклетия комунист милиционер ше се пръсне по шевовете , не му се получават нещата :)

52

Анонимен

преди 2 години

Напусна защото няма доводи за да остане! БКП сволащина! Европарламента иска разследване за ареста на Бойко Борисов, обръча се затяга около БКП задниците начело с Рашков - Дамаджаната!

fallback