Снимка: БГНЕС

Кабинетът дава пълна свобода на разследването, може би затова бившите управляващи търсят някаква диктовка. Това заяви пред Нова телевизия началникът на кабинета на министър-председателя Лена Бориславова.

В последните 72 часа се случи нещо, до което никой не вярваше, че може да се стигне – има образувано досъдебно производство, каза Бориславова във връзка с ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, бившия министър на финансите Владислава Горанов и Севделина Арнаудова.

По думите ѝ прокуратурата много изгодно изнася определена информация и много удобно пропуска да отбележи, че по внесената преписка има данни, изнесени от Васил Божков. Тя също не се съгласи с твърдението, че укриващият се в Дубай бизнесмен не може да бъде разпитан чрез видеоконферентна връзка.

Началникът на кабинета подчерта, че няма нищо нередно в това, че премиерът Кирил Петков е бил разпитан от разследващите органи в кабинета си и подчерта, че тя самата не е присъствала на даването на показания.

Нямам как предмет на разследване да бъде обсъждан на срещата на премиера Кирил Петков с европейския главен прокурор Лаура Кьовеши. Не за първи път опозицията се опитва да прокарва неистина и да саботира действията на правителството, заяви Бориславова на коментарите от страна на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase