Снимка: БГНЕС

МВР шефът Бойко Рашков защити действията на полицаите по време на предизборната кампания и деня на вота през юли, а от ДПС определиха действията на униформените като полицейщина, репресии, произвол и рашковщина.

В серия въпроси по време на парламентарния контрол депутати от движението посочиха редица примери на дискриминация по политически убеждения на изборите. Според ДПС става въпрос поне за 20 000 симпатизанти на движението, които са били преследвани.

Рашков пък защити действията на полицията за предотвратяване на нарушения.

"Никой не е скрил действията на полицейските органи, когато те са и е трябвало да предприемат проверочни действия. Тези проверочни действия са били под контрола на Районната прокуратура и това е причината да приема, че с изнасянето на неверни данни с въпрос в парламента, целите умишлено да злепоставите служителите на МВР и да увредите авторитета им в обществото", скочи Рашков.

"Ако имате данни за оказан натиск и въпрос от служители на МВР преди и в изборния ден на 11 юли, това означава, че има достатъчно основание да се предположи, че е извършено престъпление против политическите права на гражданите", настоя той.

Рашков призова депутатите от ДПС, ако разполагат с данни за оказан натиск и тормоз, да се предоставят на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase