Кадър: bTV
fallback

Арестът на бившия премиер Бойко Борисов идва, след като ГЕРБ обяви курс към предсрочни избори, каза пред bTV политологът Стойчо Стойчев.

Oще по темата
Според него в случая се търси пиар ефект.

„Аз не смятам, че им е станало известно на тези хора някакво кой знае какво уникално престъпление, което едва ли не в момента и би било потулен от Бойко Борисов. Напротив, цели се да се постигне ефект и то тогава, когато социолозите регистрират спад в доверието към управляващото мнозинство в правителството“, коментира още политологът.

По думите му правителството е изправено и пред трудни коалиционни взаимоотношения, също е подложено на натиск отвън за ясно и категорично позициониране на България по отношение на войната в Украйна.

„Това са много фактори, които изискват, както се казва спешни пиар действия от правителството, за да се гарантира най-малкото поне пред съюзниците и пред ключови партньори на България, че правителството действа в някоя посока“, допълни Стойчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Промяна

преди 2 години

Такава некомпетентност като вашата не е виждал българският народ!Всички очаквахме промяната да дойде и да се спазват законите!Как да стане като премиерът и вътрешният министър си нямат идея.Първият погази Конституцията пред всички ни.Вторият,уж юрист,гласен за главен прокурор,изпратил хора,които по закон нямат компетентност да изпълняват действия по разследване по текстове,по които искат да повдигат обвинения и сега прокуратурата била корумпирана.Обяснения,сричане и червене в 23:45 вечерта

46

Анонимен

преди 2 години

личи си кой е папкал добре

45

1944г.

преди 2 години

Печели отново Радев. Правителството ще си подаде оставката и ...ето нов стар служебен кабинет. От това ще се възползва Янев и Русия на Путин.Отворете си очичките.

fallback