Снимка: БГНЕС
fallback

Европейската комисия и българското правителство са договорили ново отлагане на оценката на националния ни план за възстановяване и развитие. Крайният срок вече е 15 април, съобщи говорителката на Комисията Веерле Нойц.

Срокът изтичаше днес след три поредни отлагания. Сега оценката е отложена за четвърти път.

България е една от малкото държави, които все още нямат одобрени планове.

Парите от Брюксел трябва да бъдат разходвани до юни 2026 година, а страната ни може да разчита на 12 милиарда и 300 милиона лева, които постъпват поетапно, припомня БНР.

Премиерът Кирил Петков, който посети Център за съдействие на украински бежанци във Варна, коментира отлагането: "Току-що говорих с Европейската комисия, с Урсула и тя каза: „Даже може да туитнеш, че се движим с перфектна скорост и се надяваме буквално в следващите няколко дни да имаме готовност да кажем: "Всички технически параметри са постигнати".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

87

ИДИОТ

преди 2 години

Чели ли сте *** от Достоевски! Страхотна книга!

86

Никой

преди 2 години

Руското прокси на руския президент Радев , Петков усвои маниера на Толупа да говори на малки имена с европейски представители. От ЕК знаят много добре на кого служи българското правителство.Защо да дават пари на руски слуги които се снишават пред общата позиция на ЕП срещу Русия.

85

КИРО И ДЯДОТО

преди 2 години

Кире, къде е сега дядото от Америка да ти даде пари да купиш парцела? Остана си само с туита на урсула.

fallback