Снимка: БГНЕС

В национално предателство обвиниха депутатите от "Възраждане" службите у нас.

В декларация от името на ПГ на партията Елена Гунчева отсече, че "Възраждане" настоява да бъдат разследвани министрите за контактите си и връзките си с чужди посолства и по- специално да се разследва кой, кога и защо от министрите е ходил в американското, руското, турското или което и да е друго посолство, кои са присъствали на разговорите и кои са били темите и дали не се предавали държани тайни там.

Още по темата
"Настояваме да се разследва дали чужди посланици са оказвали въздействие върху назначение в българските служби, правителство и външната политика на България. Да се разследват връзките на управляващите с чужди фондации", поиска още тя.

Повод за декларацията стана ареста и забраната на лидера на партията Костадин Костадинов за влизане за 10 години в Украйна.

"ПГ на "Възраждане" с голямо безпокойство отчита факта, че правителството и службите цяла седмица мълчат по скандалния случай. Лидерът на партията е задържан от военни части, срещу него е насочено оръжие, като му е обяснено, че е председател на проруска партия и тази информация е получена от българските служби. Вчера от ПП заявиха, че той може да е заплаха за националната сигурност, заплаха е, но за националните предатели“, скочи Гунчева.

По думите й е много обезпокоително това, че българските служби могат да предоставят фалшива информация на службите на страна, в която се води война с ясното съзнание, че подобна информация може да стане причина за смъртта на български депутат, а още по- лошо е, ако целта е да бъде дискредитиран и дори да бъде убит.

"Тези действия на украинските власти и това, че нашите служби са предоставили фалшива информация застрашават националната сигурност. „Възраждане настоява компетентните български служби , ДАНС, разузнаването да разследват случая и да предстоят данни кой, къде, кога и как е предоставил подобна фалшива информация, че Костадинов е председател на пропуска партия", настоя Гунчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase