Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма да има проблеми с доставките на торове за земеделските производители, каза днес във Варна вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, цитирана от БТА. 

Още по темата

Тя уточни, че е разговаряла с ръководството на завода „Агрополихим“, който се намира в Девня, и е получила уверение, че предприятието работи на пълни обороти и може да задоволи вътрешния пазар, дори има остатък за износ.

Прекъснати или затруднени доставки на торове няма да има, така че земеделците не бива да се притесняват за новата реколта, каза още министърът.

Нинова допълни, че от Варна екипът на министерството започва обиколка на страната и срещи с ръководствата на заводи и индустриални предприятия. Според нея целта на разговорите ще бъде да се идентифицират проблемите на фирмите, продиктувани от пандемията и войната в Украйна, и да се търсят варианти за решения. Държавата застава зад българските предприятия с всички средства, с които е възможно, за да се стабилизира икономиката и да не се освобождават работници, каза Корнелия Нинова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase