Снимка: Bulgaria ON AIR

 Млад мъж от Русе бе заподозрян от МВР, че е замерял със снежни топки премиера Кирил Петков на Шипка. А министърът на транспорта поиска оставката на началника на НСО след инцидента на Националния празник.

Викове "Оставка!" и обстрел със снежни топки по министър-председателя шокираха множеството под върха. Неприятният инцидент беляза честването на Деня на Освобождението на Шипка.

След скандалната случка МВР проверя за деянието 28-годишен мъж от Русе. Самият той се похвали в социалните мрежи, че е уцелил премиера.

Още по темата

Под публикацията следват коментари, в които русенецът уверява приятелите си, че точно той е стрелецът. Часове след това обаче публикацията вече е изтрита. Но остават видеа от посещението му на Шипка в същия ден, на които се вижда как той развява руското знаме.

Разследваният от МВР мъж е ММА боец и рап изпълнител, работи в погребална агенция. Познат е с прякора Питбула.

Русенецът има и обща снимка с лидера на партия "Възраждане" Костадин Костадинов. Появи се и информация, че е бил зам.-председател на структурата в Русе. От "Възраждане" обаче отричат.

"Лице с името Пепи не членува в нашите структури, имаме няколко симпатизанти с това име. Нямаме данни да е извършил въпросното деяние и не считаме, че Facebook може да бъде достоверен източник за случилото се. Уцелването на премиера със снежна топка не е общонационален проблем, а симптом за неизличимата болест и яловост на настоящата управленска коалиция, както и неразрешените в рамките на десетилетия общонационални проблеми, които Петков няма да разреши, а ще задълбочи с всеки изминал ден начело на правителството", заявиха от партията.

На този фон министърът на транспорта поиска оставката на началника на НСО и упрекна служителите на службата, че са допуснали обстрела със сняг по Кирил Петков. Според Николай Събев така е осквернен Националният  празник. От НСО заявиха за Bulgaria ON AIR, че министър няма правомощията да иска оставката на служител на службите за сигурност.

Заподозреният за нападението със снежни топки над министър-председателя е и инициатор на благотворителни инициативи. Разследването продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase