Снимка: БГНЕС

Цялото правителство иска да се махне зеленият сертификат. Изчакваме само рискът да падне от здравната система, за да може да го махнем. Това каза министър-председателят Кирил Петков от Брюксел, попитан за протеста на "Възраждане" срещу зеления сертификат.

Информацията, която дойде при нас, е че има едни хора, които са там за истинския прoтест - искат да се махне зеления сертификат.

"Всички чакаме много бързо да се случат нещата, които искаме - ценитe да паднат, Мораториумът да отпадне. Новите членове в КЕВР са абсолютни професионалисти. Нещата се движат в правилата посока", каза още той.

Той коментира и бюджетът на прокуратурата. "Бюджетът беше разчетен много точно до какъв лимит може да имаме дефицит и той е 4.1%. Това, което се обсъди е, че 20 млн. ще се вкарат в наука при младите учени в БАН със специфични задачи. За мен науката и иновацията е бъдещето на България. Бюджетът на прокуратурата и в момента е доста голям. Всички българи плащаме доста голяма цена особено за нивото на правосъдие, което според мен имаме. Даже плащаме прекалено голяма цена. Тази промяна от прокуратурата към младите учени е посоката, в която би трябвало да има по-добър резултат за българската икономика и за България като цяло".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase