Снимка: БГНЕС

Спор и нападки в парламента по скандала "Барселонагейт".

Тон даде БСП, като в декларация от името на ПГ Явор Божанков отсече: "ГЕРБ паднаха от власт, но борисовщината и онова управление продължават“.

"Кой купи на една българска манекенка къща за 10 милиона в Испания и отговорът се крие зад мрежа от фирми, поставени лица и този кръг 2 години не може да бъде разкрит от прокуратурата, а тя наскоро получили и доклад от испанските власти, надявам се да не го превежда 2 години", каза той.

По думите му от събраната информация и проведените разследвания излиза името на бившия премиер Бойко Борисов.

"Какво може и трябва да очакваме от българските разследващи? От Иван Гешев какво можем да очакваме, от човек който си пише смс с пиара на Борисов? На прокуратурата начело с Гешев не може да разчитаме, но истината ще намери път", каза Божанков.

Тома Биков му отговори, че това активно мероприятие се повтаря всяка година и всеки февруари - март се пуска по една статия за Барселонагейт в някои чужд вестник.

"Предлагам ви да вкараме в националния празничен календар да има ден на „Барселонагейт“, да излиза трупата, която си го повтаря, да направите Елена Йончева шеф на трупата да изпълнява този ритуал да показва някакви вестници, а Божанков да държи реч по тази тема примерно на 20 февруари“, каза той.

"Два месеца не знаете какво правите, анализирате, изпадате в конфузни ситуации, гласуваме по три пъти един закон и сега дойде време за февруари "Барселонагейт", през април "Хемусгейт", май си вкарайте подслушанията и така всеки месец да има по едно такова нещо, за да се занимаваме с всякакви глупости, а не това, което е пред очите ни - обедняваме, некомпетентност на правителството и редица кризи, които не можете да овладеете, нямате нито силите нито потенциала за това", обвини Биков.

"Достатъчно дълго търпим атаки и компромати срещу нас, но няма да имате разбиране от нас и няма да имаме важни за страната консенсуси, докато продължавате по този начин“, закани се той.

"Целият батак, в който вкарахте държавата от една година, в която държавата не работи, би трябвало да проявите малко повече смирение и да видите, че дори и ние като опозиция сме притеснени и сме готови да ви помогнем. Занимавате се само с глупости, започнете да се държите по-отговорно, не сте в опозиция, вземете се в ръце и започнете да управлявайте, а не да вършите такива шоу изпълнения, които не помагат за нищо", каза още депутатът от ГЕРБ.

Антоанета Цонева от ДБ също се включи с коментар по темата.

"В празничния календар на българите има много дати, които трябва да бъдат отбелязани - Суджукгейт, Хемусгейс, Осемте джуджетагейт, много ще се натовари календара и ви предлагам да опитате да канонизирате светата главна прокуратура, която дава чадъра над вашия бос", обърна се тя към ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase