fallback

Имаме нужда от нови ядрени мощности, а за втори път премиерът Кирил Петков си позволява да казва кой проект е нерентабилен и кой не, коментира Драгомир Стойнев от БСП.

По-рано Изпълнителното бюро на партията излезе с позиция, в която се напомня, че въпросът за втората атомна центарала е записан в коалиционното споразумение.
 
Причината за това стана изказване на министър-председателя на 14 февруари, в което казва, че правителството няма да строи АЕЦ "Белене" и втора атомна електроцентрала няма да се изгражда, но се мисли за нови реактори.

„В коалиционното споразумение сме записали, че ще направим анализ и ако Петков е направил такъв анализ да каже на какво се дължи това негово мнение“, призова Стойнев.

„Не смятам, че ще има проблем в коалицията, но ние светваме лампата и казваме, че трябва да се спазва споразумението. В страната трябва да има политическа стабилност, БСП е партията която държи да се спазва коалиционното споразумение“, добави той. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

аде

преди 2 години

да продадем тогава реакторите на Франция,те били много прости там щели да строят 14 ядрени централи. Ние ще сме на слънчеви панелчета.

60

Анонимен

преди 2 години

Белене беше унищожен чрез приватизирането му и намаляване на държавния дял. Пазарен проект, който ще унищожи АЕЦ Козлодуй. Първо да се осигурят нови мощности на държавната АЕЦ Козлодуй. АЕЦ Белене ще бъде още един частник измамник и печалбар на гърба на българския народ. Първо трябва да се осигури конкуренция от АЕЦ Козлодуй. Нека частниците да си поръчат и купят техни ядрени реактори и да построят частен АЕЦ Белене, ако искат. Меркалиите частници нека да инвестират в АЕЦ Белене.

59

Алекс

преди 2 години

Днес разполагаме със сравнително достъпна електроенергия,защото преди години държавата е построила АЕЦ "Козлдуй".Ако не се построи АЕЦ "Белене" след години ще внасяме скъп ток.Да разполагаш с готови реактори и да ги държиш увити в найлон вместо да ги използваш е върховна глупост.

fallback