Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Напрежение в НС между премиера Кирил Петков и депутата от ДПС Йордан Цонев.

"Не искам да има основание да ви нарекат марионетки на задкулисния кръг Прокопиев, а такива основания се дават всеки ден", обвини Цонев от парламентарната трибуна.

"Когато казвате дори в частни разгоори - не ни закачайте за този кръг", продължи Цонев, а премиерът репликира от място "Лъжа", при което се наложи на председателя на НС да не си разменят такива реплики.

"Чиста, проста, откровена лъжа е това, с което си послужихте днес. Никога не сте чули от мен -не закачайте този или онзи кръг, единственият кръг, който за съжаление за вас, ще закачим и то много здраво е на всички крадци и на всички, които са свързани с корупцията в България. Съжалявам, ако това ви притеснява или изнервя, аз съм председател на цяла България и на всички българи данъците няма да им се харчат от определени кръгове все едно че им е бащиния, това време свърши, приемете новата реалност", отсече Кирил Петков.

Относно сигналите, които той занесе в прокуратурата премиерът обясни: "За 19 от тях бяхме събрали медийни публикации, а на 20-ия ги предадохме, заради това казах в Брюксел, че са 20“.

"Няма наши и ваши, всички са равни пред закона. Ако имате сигнали, включително за Прокопиев, радвам се да ми ги предадете и - всички под един аршин. Чакам сигнали от вас и бих ги предам с удоволствие на прокуратурата", обърна се той към Йордан Цонев от ДПС.

По думите на депутата основният източник за този списък е Гугъл.

„Очевидно, че лицата, които са излезли там, за тях има дебати в обществото и очаквания да бъдат проверявани за корупция, коментира Цонев и обясни, че колегата му Делян Пеевски няма кредити като физическо лице от ББР.

"Прочетох и фейсбук публикациите на вашия депутат. Преди правителството на САЩ да сложи хора в листа „Магнитски“ има един голям филтър – минава пред посолството, оценява се дали ще донесе до дипломатически сигнал, администрацията на Белия дом, шансът цялата американска администрация да се е объркала... Знам, че обжалвате, но аз имам повече вяра на тях отколкото на нашата прокуратура в този момент, защото тя се управлява непрозрачно и е неефективна", каза Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase