Снимка: БГНЕС
fallback

"Изготвям списък от лица, които всички ние, като българи, отдавна говорим, че са потенциален риск да бъдат главните причини за това, че сме с огромно ниво на корупция. Този списък ще бъде внесен от мен". Това заяви премиерът Кирил Петков от Сърбия, където е на официално посещение.

"Списъкът с всичките тези хора и статиите, които подкрепят тази информация ще бъде внесен", каза Петков. "Трябва да говорим защо и как до този момент цялата тази информация не е разследвана. Има ясен факт, че има снимка с кюлчета и пачки, че Борисов отговори, че има Мата Хари и знае коя е. Прокуратурата не попита коя е тя и тя ли е занесла там кюлчетата и пачките, или са били. Събираме днес информацията, прокуратурата оттук нататък има два избора – да се обяснява защо не е направила нищо, или да се задейства", каза Петков.

Същевременно той заяви, че е щастлив от решението на КС за това дали министърът на правосъдието има право да иска оставката на главния прокурор.

Oще по темата

"Важно е да се знае, че има процедура, с която министърът на правосъдието може да внесе искане към ВСС. Сигурен съм, че министърът на правосъдието ще внесе факти, доказващи, че има неправомерни действия. Въпросът е дали ВСС ще поеме отговорността, която му е дадена по Конституция и да си свърши работата. Надявам се, че това ще се случи", обясни Петков, цитиран от Нова тв.

По темата за „златните паспорти” Петков смята, че ДПС си прави "реклама" и политически пиар.

"Ние бяхме първите, които вкарахме проектозакон за премахването им. Още като икономически министър видях схемата и възложих на зам.-министъра Калина Константинова да следи темата. ДПС се опитва да яхне вълната", каза Петков.  

Вандали скъсали трикольорните ленти от венците, положени на гроба на Гоце Делчев в Скопие

Той коментира и скъсаните трикольорни ленти от венците, положени от българската делегация на гроба на Гоце Делчев.

"Провокатори винаги ще има. Не трябва да им даваме възможност да преместят конструктивния тон. Чух се с Димитър Ковачевски. И двамата подчертахме, че ще работим, за да няма такива инциденти. Ще сме с нулева толерантност към такива провокации. Ние имаме обща цел – добросъседство", заяви още Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

186

Мъррр

преди 2 години

Хайде сега да помислим малко, Гешев е човек на същите тези хора, които са обвинени от Петков е трябва да е *** да отиде и да му занесе доказателствата, които има, че да се подготвят как да ги прикрият, поне аз ако бях на негово място бих изчакала да имам сигурност, че информацията няма да се използва за прикриване на следите.

185

П.К.

преди 2 години

Все още им се пречкат в краката някои, които им препречват пътя за големия реваншизъм. Трябват им на тези места техни хора, за да започнат... Трябва ли да ги траем още?

184

11

преди 2 години

До 1,пропуснал си мишо бирата,ало ваньо,за тях също се пишеше всеки ден в пресата.

fallback