Снимка: БГНЕС
fallback

Министерството на външните работи изрази загриженост от последните развития в Република Северна Македония, свързани с действия на официални лица, чрез които се създават негативни обществени нагласи и които влизат в противоречие с позитивния климат, създаден с активните усилия на правителствата на България и на Северна Македония. Това се посочва в позиция на българското външно министерство.

Oще по темата
"Дни след успешното съвместно заседание на правителствата на двете държави, отново ставаме свидетели на повишаване на общественото напрежение, породено от конкретни действия на президента на Северна Македония, с което се правят опити за възобновяване на теми, влизащи в конфликт с Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество от 2017 г.

Подобни действия не допринасят за намиране на решения на политическите въпроси в посока ускоряване на процеса на европейската интеграция на Северна Македония", се посочва още в позицията на Министерство на външните работи.

От външното ни министерство призовават отговорните фактори в съседната ни държава да проявяват политическа зрялост и да дават конструктивен принос към започналия процес на възстановяване на взаимното доверие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Влади

преди 2 години

Ей тоя въш.кар показа, че хич не му дреме за позицията на България, а у нас Сузи Дългото бедро спря филма за Македония - за избиването на хиляди, наричащи се българи. Ду.педавци ни управляват, бъдете щастливи!

52

Анонимен

преди 2 години

До АнонименБългарите не са дошли от никъде. Те са наследници на местното автохтонно население-траките.

51

Анонимен

преди 2 години

Ей тази калинка- министърката взе да пърха!

fallback