fallback

"Нашата система работи така, че концентрира страшно малко от богатството на страната в страшно малко ръце и това създава термина олигархия. Действително в момента трябва да се обърне внимание на покупкоспособността, на инфлацията", заяви депутатът от БСП Крум Зарков в студиото на "Опорни хора" по телевизия Bulgaria ON AIR.

"Мораториумът имаше за цел да даде време на правителството, което точно влизаше, когато се вдигнаха цените. Той би трябвало вече да е изпълнил своята цел. Цената на тока е въпрос, който има и международен компонент. Изисква се много по-сериозен дебат и вникване на дълбочина в проблемите на нашата нация", допълни депутатът.

Неговото мнение е, че мнозинството е изправено пред едно много голямо предизвикателство, а именно как ще реформираме КПКОНПИ, така че да може да изпълнява заръката на българските граждани, а и на европейските институции, а именно осъдителни присъди по високите етажи на властта.   

"Не трябва с лека ръка да се зачеркне гражданската конфискация и за какво служи. Тя е създадена за това да предотврати онзи елемент, когато вие виждате някой от входа, които нито работи, нито някога е работил, но се качва в Бентли всяка сутрин. Тоест ние трябва да влезем в дълбочина на въпросите", заяви Крум Зарков пред Bulgaria ON AIR.

"Ако погледнем назад във времето ще видим, че с изключение на малки периоди, изпълнителната власт и прокуратурата в България непрекъснато са били в такива отношения, а тези малки периоди не се отличават с добро, а с подчинения на едната власт спрямо другата. Нашата Конституция е написана добре, но тя все още не е изпълнена със съдържание", завърши депутатът.  

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 2 години

какъв международен компонент? Въглищата ли са ни вносни, вятърът, водата и слънцето ли са вносни, баце зареди касетките на Козлудуй, един г_з внасяме, но за какво сте вие, особено Крум. Ако ГЕРБ беше на власт, това щеше да вие

17

Анонимен

преди 2 години

Лаладжия! За цената на тока, освен международното положение, драги смехуранко, огромна роля изигра законодателството, което допусна безумната спекула! Спекула в истинския смисъл на думата! Една шепа тарикати станаха безумно богати за сметка на всички ни! Ограбиха ни, без да им мигне окото. Сега се чуват гласове да се приберат печалбите на държавните предприятия, но нито звук за частниците. Нали собственостите са равноправни по Конституция, що така прецакваме общото!

16

от нафталина

преди 2 години

Е, този се показа от нафталина. Значи докато не се види сметката на управляващите през Прехода, да знаете все в Преход ще сме и ще обезлюдяваме. Вече Румъния е мнооого преди нас. Устойчивото управление на мутрите доведе устойчивост в беднотията. Нищо повече.

fallback