"Нашата система работи така, че концентрира страшно малко от богатството на страната в страшно малко ръце и това създава термина олигархия. Действително в момента трябва да се обърне внимание на покупкоспособността, на инфлацията", заяви депутатът от БСП Крум Зарков в студиото на "Опорни хора" по телевизия Bulgaria ON AIR.

"Мораториумът имаше за цел да даде време на правителството, което точно влизаше, когато се вдигнаха цените. Той би трябвало вече да е изпълнил своята цел. Цената на тока е въпрос, който има и международен компонент. Изисква се много по-сериозен дебат и вникване на дълбочина в проблемите на нашата нация", допълни депутатът.

Неговото мнение е, че мнозинството е изправено пред едно много голямо предизвикателство, а именно как ще реформираме КПКОНПИ, така че да може да изпълнява заръката на българските граждани, а и на европейските институции, а именно осъдителни присъди по високите етажи на властта.   

"Не трябва с лека ръка да се зачеркне гражданската конфискация и за какво служи. Тя е създадена за това да предотврати онзи елемент, когато вие виждате някой от входа, които нито работи, нито някога е работил, но се качва в Бентли всяка сутрин. Тоест ние трябва да влезем в дълбочина на въпросите", заяви Крум Зарков пред Bulgaria ON AIR.

"Ако погледнем назад във времето ще видим, че с изключение на малки периоди, изпълнителната власт и прокуратурата в България непрекъснато са били в такива отношения, а тези малки периоди не се отличават с добро, а с подчинения на едната власт спрямо другата. Нашата Конституция е написана добре, но тя все още не е изпълнена със съдържание", завърши депутатът.  

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase