Снимка: Пресцентър на НС

Ще работим за изграждане на пълноценен и ползотворен диалог между законодателните институции на Република България и Република Северна Македония, заяви председателят на Народното събрание Никола Минчев на срещата си с министър-председателя на Република Северна Македония Димитър Ковачевски.

В разговора участваха още заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин, председателят на Комисията по външна политика Венцислава Любенова и заместник-председателят на Комисията по въпросите на ЕС Деница Симеонова.

Още по темата
Председателят на парламента поздрави Димитър Ковачевски с избирането му на поста и отбеляза, че визитата му в България е изключително важна за налагането на нов стил в отношенията между нашите две страни.

Необходимо е динамиката, която бележим в двустранните ни отношения, не само да бъде запазена, но и да положим усилия за задълбочаване на двустранния диалог по широк кръг теми и за активизиране на търговско-икономическите връзки, подчерта Никола Минчев.

По думите му резултатите от подписаните днес в София меморандуми между двете правителства в областта на земеделието, малките и средните предприятия, както и транспорта ще подпомогнат по-бързото развитие на двустранните отношения.

Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски посочи, че е важно да бъде изградено взаимно доверие и да се води позитивен диалог в дух на разбирателство между нашите две страни.

По време на срещата Никола Минчев отбеляза, че очаква добри резултати и във връзка с разкриването на бюро на Българската телеграфна агенция в Скопие, както и на Македонската информационна агенция в София. По думите му това ще сложи край на опитите за дезинформация, налагане на език на омразата от някои медии и ще способства за по-добрите отношения и нагласи на гражданите на нашите две страни.

Важно е да се създаде среда на доверие, която ще ни позволи да се съсредоточим върху конкретните задачи пред нас, посочи заместник-председателят на парламента Кристиан Вигенин. Той изрази увереност, че законодателните институции на България и Република Северна Македония ще дадат своя принос за задълбочаване и активизиране на двустранните отношения.

Българските парламентаристи заявиха, че са готови и с радост ще споделят своя опит и експертиза с колегите си от Република Северна Македония.

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 3 месеца

Заради това кемененце ли протестирахте?

10

Анонимен

преди 3 месеца

този гъгне като говори , какъв предеседател , прадедо му бил убит от Народния съд , обаче е бил цаковист /там с прогерманска насоченост и фашист / а сега правнука му пръв глобалист

9

Македон

преди 3 месеца

Подобро е да се работи за враае на Пирин во Татковината. Македониjа на македонците - Гоце Делчев.