Снимка: БГНЕС
fallback

"България е суверенна държава и отдавна сме направили своя избор, ставайки член на НАТО и като такъв решаваме сами да организираме отбраната на страната си в координация с нашите партньори". Това заяви министър-председателят Кирил Петков, който бе повикан в Народното събрание, за да бъде изслушан.

Oще по темата
Искането дойде от групата на ГЕРБ заради искането от страна на Русия за изтегляне на силите на НАТО от България.

По-рано днес руското външно министерство излезе с информация, от което стана ясно какво означава за България и Румъния искането на Русия НАТО да се върне към конфигурацията от 1997 г.

Кирил Петков призова Руската федерация да остане ангажирана в диалога за деескалация на напрежението и да работи за по-сигурна Европа.

"Вашингтонският договор не предвижда втора категория страни-членки, за които колективната отбрана да се прилага избирателно и в ограничен обем", заяви Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

282

Направили своя избор

преди 2 години

Това е нагла лъжа. Подмяната на вота е най-голямата измама в днешно време. Ние уж ги избираме да оправят държавните работи, а те си правят каквото си искат. Никой, никога в предизборна борба не е развявал въпроса за членство в НАТО и да ни въвличат в световни конфликти. Съдбоносен въпрос, довел до 2 национални катастрофи, на път сме за трета. Никой не даде шанс на хората в референдум за НАТО. Напъха го в курника, а сега казват, че ние сме си направили своя избор. Подигравка с гласоподавателите.

281

Анонимен

преди 2 години

289 Радев седи на два стола. Знае се, как завършва това.

280

Анонимен

преди 2 години

Каквото му кажат, това говори, иначе нямаше да го сложат на този пост.

fallback