Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед
Премиемърт Кирил Петков съобщи, че следващата седмица ще бъде осъждана нова идея за отпадането на зеления сертификат.
Oще по темата


„Имаме предложение да се премахне зеленият сертификат, когато единият от двата критерии е постигнат. Единият е ваксинация от 60% с две дози, другият критерий е, ако всичките интензивни легла в страната паднат на 5% заетост от болни от коронавирус“, обясни той.

Ограничителните мерки, които влизат в сила след пет дни, Петков определи като меки.

„В момента всеки българин ще може да вижда какво се случва в сайта coronavirus.bg. На карта там е посочено какво ще случи след пет дни и там ще са описани ограничителните мерки“, разясни премиерът.

Според министъра на здравеопазването Асена Сербезова има пряка връзка между ваксинациите и заетостта на интензивните легла.

Тя добави, че мерките се взимат на областно ниво в зависимост от броя на болните.  

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев призна, че ако коронавирусът върви какво сега, той ще се превърне в един вирус, каквито са останалите.

Той прогнозира, че през следващите 2-3 седмици броят на новозаразените ще расте, но след това ще започне да спада.
 
„На база на опита ни от предишните три вълни, тази е още по-динамична и ще обхване повече хора, но по-бързо се случват нещата. На места пикът вече е достигнат. До края на евруари вече ще навлезем във фазата на нормализиране“, посочи доц. Кунчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

426

Анонимен

преди 2 години

По-добра идея. Отпада сега без да ни поставят условия. Къв е тоя чишит, та си мисли, че ще изнудва хората да се ваксинират. Ми нещем бе майна, кое не ти е ясно? На сила не можеш да ме ваксинираш, съответно имаш 2 избора. Да продължиш с тия безсмислици и като се позатопли да ти зачервим врата на път обратно за Канада или да спреш с простотиите и МОЕ и да поуправляваш още някоя година! Аман вече от научно необосновани, безсмислени и понякога контрапродуктивни и даже вредни мерки! ***!

425

Away

преди 2 години

Така започнаха и в Канада, първо бяха 70%, после казаха, 80%, но не спряха... В момента са 83% вакзинирани и продължават да карат хората с заплахи, глоби и ограничения да се набоцкат. Говоря от първо лице, живея тук. Веднъж подадеш ли си пръста няма измъкване, ще те излапат целия. Ама той Кире ги знае тия неща, все пак в Канадско е израснал. Тия филми сме ги гледали вече.

424

Пита се

преди 2 години

Как оживяха в Беларус? И няма увредени от ваксините. Като са толкова ефикасни, защо не може да се ваксинират само уязвими групи. Нали ваксината ги пази.... Да.... ама не....от нищо не пази. Мазен бизнес просто.

fallback