fallback

Имат ли управляващите фаворит за председателското място в КЕВР?

"Предстои да одобрим правила за конкурса, така че ще има новина до няколко седмици. Надявам се да има конкурс по всички правила, така че да има повече състезателен елемент. КЕВР досега си имаше политически квоти на тези 9 човека, които са членове на КЕВР. Двама са от "Воля", двама са от ГЕРБ, както и от на Валери Симеонов партията и т.н.", заяви съпредседателят на "Демократична България" Владислав Панев в студиото на "Денят ON AIR".

Oще по темата
Той изрази надежда КЕВР да бъде независима и след промените в закона и намаляването на състава й.

"Мораториумът вероятно ще падне, когато бъде избран нов състав на КЕВР, така че да имаме доверие, че регулаторът няма да саботира управлението. Това е изключително важно. Междувременно трябва да приемем компенсации за бизнеса, защото сегашните цени са изключително високи", допълни Панев.

По думите му няма как компенсациите няма как да бъдат със задна дата.

"Кампаниите сега затварят врати заради цени от 500-600 лв. на мегават час. Компенсациите са доста по-щедри, отколкото дискутирахме на комисия преди 2 седмици. 75% от горницата над 185 лв., но максимум 250 на мегават час. Ако цените достигнат екстремни нива, тогава трябва да се мисли допълнително. Най-важното е тези мерки да бъдат обявени навреме и да има сигурност в бизнеса, така че да не се стигне до затваряне на предприятия", подчерта съпредседателят на "Демократична България" в ефира на Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Матьо

преди 2 години

ДеБе-тата пак искат нещо хахахах е тия не се спряха хаххах

16

Анонимен

преди 2 години

*** какви компенсации за бизнеса? Това бизнес ли е или социални грижи. Да си калкулират цената в крайния продукт и тъи.

15

Анонимен

преди 2 години

"Мораториумът вероятно ще падне, когато бъде избран нов състав на КЕВР" -- стария модел на мислене, проблемът не се решава, продължаваме по-старому както ние си знаем.Мораториумът е за решаване на проблема при старите условия и след това се отменя.Падане означава друго нещо -- провал и загуба на време и други ресурси.

fallback