Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пресцентърът на парламента изпрати уточнение и снимки във връзка с позитивния тест за ковид на председателя на Народното събрание Никола Минчев.

Повод за уточнението е разпространяваща се информация и съмнения за времето на теста.

По-рано през деня председателят на Народното събрание Никола Минчев излезе с позиция във връзка с изразени мнения по повод положителния му тест за COVID-19 след заседанието на КСНС в понеделник. Той пусна и снимка като доказателство, но кадърът осъмни мнозина, сред които и лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Две неща обаче са притеснителни:

1. Никъде не се вижда името на човека, комуто е правен този тест.

2. В горния ляв ъгъл е поместен час. Ако това е часът на направата на теста, то той показва 9:57. Това значи, че Минчев го е направил сутринта на 10 януари, разбрал е, че е болен (ако приемем, че показаният тест е негов), и след това е отишъл на КСНС, знаейки какво ще последва", изрази съмнение Костадинов.

От приложените снимки се вижда, че тестът е направен на 10 януари, но не е посочен час. Единственият час, който се вижда, е часът заедно с датата на разпечатване на документа (1/12/22, 9:57 АМ).

"Призоваваме да се прави разлика между дата на отпечатване на документ и дата на извършване на медицински тест", заявяват от пресцентъра на парламента.

Никола Минчев е под карантина заради положителния тест за ковид. Той участва в заседанието на КСНС при президента от 10 януари. Това наложи под карантина да са и останалите участници в заседанието.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase