Снимка: БГНЕС
fallback

Темата за РСМакедония е сред най-големите предизвикателства. Няма място за импровизации.

Това написа зам.председателят на Народното събрание и бивш министър на външните работи Кристиан Вигенин. Коментарът е по повод днешният пост на лидера на ИТН Слави Трифонов по отношение на започването на преговори за членство на РСМ в ЕС. Трифонов обвърза този процес с влизането на страната ни в Шенген и премахването на американските визи за българските граждани.

"В споразумението за коалиционно управление между ПП, БСП, ИТН и ДБ е залегнала ясна позиция по отношение на европейската перспектива на Република Северна Македония. Тази тема остава едно от най-големите предизвикателства за България и за правителството в областта на външната и европейската политика. Поддържането на широко политическо съгласие и единодействието между институциите е ключ към успешното отстояване на българския интерес", написа Вигенин и подчерта: Свиканият от президента КСНС е добра възможност за получаване на актуална информация и споделяне на политически виждания за стъпките напред.

Според зам.председателят на НС "всяка дума има значение и затова разчита импровизираните изявления на предварителен етап да бъдат сведени до минимум, за да не се създава невярно впечатление за пукнатини в българската позиция или между коалиционните партньори".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 2 години

Не сме гласували за тия! ОСТАВКА!

28

Ха, ха,ха,хааааааааа

преди 2 години

ЩО ,БЕ....Нинова , измежду чалгари и канадски въшкари е Парламента , изглежда като дойна крушовска *** , в стадо от дребни овци и кози на Държавната мера на паша....!..СЕЛСКАТА РОМАНТИКА Е ПЪЛНА....

27

Диана

преди 2 години

Вигенин трябва да разбере, че докато БСП не се саморазпусне, България не може да има нормална политика и нормални политици - изкривените мозъци и навици на тези използвачи не могат да допуснат у нас да се случи нещо положително, не могат да намажат от такива положителности..Време е някои хора да погледнат истината в очите и колкото и да им е трудно да сложат край на тази агония, наречена БСП...

fallback