Снимка: Pixabay
fallback

Управляващата коалиция работи по мерки и мораториумът върху цените на тока, парното и водата може да падне и по-рано от 3 месеца. Това заяви пред Нова телевизия Андрей Гюров, председател на ПГ на „Продължаваме Промяната”.

Oще по темата

„Дали сме срок от 3 месеца, който не е задължително да бъде спазен. Целта на мораториума беше да се даде време на правителството да влезе в своите функции, да се види къде има течове и напрежение и как могат да бъдат балансирани. Работи се много по въпроса, подготвят се мерки, когато балансите бъдат вкарани в системата мораториумът може да падне”, заяви Гюров.

Той призна, че това не е пазарна мярка. „Тя не се използва в нормална балансирана среда. Но ние сме в кризисна ситуация. Нашата система не е достатъчно справедлива и достатъчно правилно регулирана, така че да поеме външните шокове”, заяви Гюров.

От „Продължаваме Промяната” към момента нямат номинация за председател на КЕВР.

„Искаме да направим конкурса за председател на КЕВР възможно най-открит и най-много хора да кандидатстват и да изберем най-правилните експерти”, заяви Гюров.  

„Искаме да направим действащ и работещ регулатор, който да отчита интересите на всички по веригата в тази енергийна система. Ако изберем тези хора и те са независими и почтени хора, те ще могат да работят в интерес на гражданите”, заяви Гюров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 2 години

Нещата са толкова зле и така са объркани, че управия няма и няма да има. Глупавите хора продължават да повтарят като папагали, че ГЕРБ са виновни. Дали това ще ви плати сметките.

22

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен....E защо не ги смениха от април до сега както много други смениха?С изтекъл мандат са отдавна ,много чудно,защо ли !? Не знаеха ли? Сега ние плащаме за това и се чудим как да си платим сметките.

21

Анонимен

преди 2 години

Мафията ГЕРБ-ДПС ще саботира Държавата до последно. Съставът на КЕВР и на други важни институции като Съда и Прокуратурата са техни. Докато не се сменят Промяна няма да има.

fallback