Снимка: БГНЕС
fallback

Имаме три сериозни казуса, които трябва да решим днес - енергийната криза, ковид кризата и пенсиите на възрастните хора. Това каза преди началото на последното за годината правителствено заседание премиерът Кирил Петков, предаде репортер на БГНЕС.

Трябва да отделим допълнителен бюджет, за да може да премахме огромната тежест, която застрашава и бизнеса, и енергоразпределителните дружества, и потенциално крайните цени за бита. Трябва да вземем конкретни мерки по конкретни бюджети, така че да премахнем осезаемия риск за цяла България, подчерта Петков.

Второ, трябва да се фокусиране върху ковид кризата. Омикрон буквално чука на вратата, имаме седмици - 2 или 3, преди поредната вълна, която ще дойде. Затова трябва да сме готови с максимална програма за ваксинация и с оперативен план за намаляване на риска върху здравнатра система, заяви Петков и като трети приоритет постави грижата за възрастните хора.

Пенсионерите трябва да са сигурни, че ще получат поне пенсията, която и до сега, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

209

МНЕНИЕ

преди 2 години

Мая и Татяна натвориха огромни Глупости за НОИ и Пенсиите - бяха подкрепени от Профсъюз Подкрепа и КНСБ .Увеличението на Пенсиите стана за Хора които не са плащали осигуровки в НОИ , за тези които са плащали ЦЯЛ ЖИВОТ се намаляват Пенсиите.

208

Анонимен

преди 2 години

И кво, че речеш за ковида? Уджас, а? Уджас непоръбен. За пенсиите що? Аз на първо място ще поставя тока оти това засяга всинце ни. Ама по-безличен премиер не знам да сме имали. Обаче точно той ще ни разкатае.

207

Анонимен

преди 2 години

при мене казуса е кога си отивате, освен циркаджии други не виждам покрай тея......

fallback