Снимка: БГНЕС
fallback

Според лидера на ДБ Христо Иванов предложения кабинет в момента е най- добрият шанс за България да има ефективно редовно правителство.

"ПП е политическа сила, която не е обременена с досегашни трудности и може да стартира един процес, който да реализира потенциала на страната. Мнозинство, което е сформирано около писмено споразумение без гласовете на ГЕРБ и ДПС, е важно, за да могат да се реализират антикорупционни политики", посочи той.

Според него това е практически възможното сега и ще предполага продължаващ дебат.

"Ние имаме нужда от управление, което разбира своето оцеляване през връщането на власт, а не в концентрирането на власт, както се случваше досега", каза Иванов и подчерта важността на парламента.

"ДБ може да даде своя принос за едно управление, което да е прозрачно и принципно в това че властта трябва ад ес връща на обществото, а не да е в премиера и един кръг от обкръжение, както се случваше досега“, посочи той.

Христо Иванов поиска оставката на главния прокурор Иван Гешев, за да започне реформата в съдебната система.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Лекар ихтиманец

преди 2 години

Злобни очички, ехидна усмивка!

25

Пак по опорката?

преди 2 години

До Анонимен 26: Какво БКП те гони? Комунисти в България отдавна няма, освен в някой и друг пенсионерски клуб. Кадър на БКП е бил бат'ти Бойко, някои даже казват, че не си бил върнал партийната книжка (за всеки случай).

24

Анонимен

преди 2 години

Бойкикев как има очи да говори днес. Народър ще те такова, ако разбираш. Иначе предведливо си взел апартамент в Белгия, скоро БГ ще му се вижда малка

fallback