Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

В спор за зеления сертификат се превърна дискусията в парламента за проекта на решение за приемане на правила за дистанционно участие в заседанията на народни представители, поставени под задължителна изолация или карантина поради COVID-19.

Според Георги Свиленски депутатите носят вина и отблъскват хората от ваксинирането с дискусиите за зеления сертификат.

„Това, което се опитваме да направим, да поставим зелените сертификати като норма за влизане в парламента, само кара българските граждани да не се ваксинират. Дебатите работят в обратна посока”, категоричен е той, цитиран от Нова телевизия.

Тошко Йорданов от ИТН се обяви за пълното отпадане на зеления сертификат, защото според него той убива бизнеса.

„Говоря от свое име, а не от името на парламентарната група. Един здрав човек, макар и неваксиниран, не е опасен за никого, за разлика от един носител на вируса. Зеленият сертификат трябва да се махне по принцип. Това е моето мнение”, заяви той.

Бившият здравен министър Костадин Ангелов от ГЕРБ коментира, че хората без сертификат, непреболедувалите и неваксинираните поставят под риск живота и здравето на всички.

„Въвеждането на зелен сертификат при по-малко от 25% ваксинирани е дискриминационно отношение. Но дори децата ни, които ходят на училище имат сертификат. Тези, които нямат не ходят. Не е наша работа да преценяваме дали това е деискриминация или не, има си комисия по този въпрос”, допълни Ангелов.

Още за споровете в парламента за зеления сертификат вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

103

Анонимен

преди 2 години

Тошко винаги е прав но не го уважават щото не му се разбира какво говори. Някой му е хчупил предните зъби но пък това му е чара. Винаги е заобиколен от готини мадами, факт. Тошко е прав и за сертификатите и по другите теми по които се е изказвал винаги е прав. Той е народно момче от Ямбол е. Браво Тошко. Долу ковид сертификата.

102

Анонимен

преди 2 години

Тошко един път за каже нещо умно. Разбира се, че зеления сертификат трябва да се махне, единствено икономически и социални вреди носи. То това е и целта на въвеждането му, въобще не се цели ограничаване на пандемията. Лошото е, че тепърва световната мафия се кани да въвежда още по жестоки мерки.

101

Анонимен

преди 2 години

Махнете сертификата , хората не са стока.Стига сте копирали безумията на други държави.И с този сертификат смъртността не се е променила.

fallback