fallback

Новото правителство на страната вероятно ще стане ясно до дни, а същевременно ЕК отправи критики към Плана за възстановяване и устойчивост на България.

"Планът за възстановяване беше готвен от служебното правителство и беше внесен на 15 октомври. Това беше една от първите амбиции на кабинета, назначен от Радев - този План да бъде максимално бързо изготвен и внесен в ЕК. Това бързане не беше на добре, тъй като има 43 страници с ревизии, препоръки", заяви лидерът на "Силна България" Борис Ячев в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му няма сектор от всички, за които България е заложила искане за европейски средства, в който да липсват корекции от страна на европейските институции.

"В преговорите, които бяха проведени в търговския обект, се изказваха декларативни становища, а след тях нямаше голяма дискусия или напасване на приоритетите. В последно време проблемите са свързани със състава, не със структурата на МС. Това ще е най-големият Министерски съвет досега", каза Лало Кирилов от Българската прогресивна линия пред Bulgaria ON AIR.

Той припомни, че когато Борисов е идвал на власт, е артикулирал именно тези неща, като намаляване на администрацията и строеж на нова инфраструктура.

"Изтекоха информации за това коя партия какво министерство ще приеме. В един момент много намирисваше на това, че МС се парцелира не толкова съобразно интересите на политическите партии, колкото на субектите, които са зад тях - на спонсорите им", добави Ячев.

Гледайте целия разговор във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 2 години

До номер три само да уточня че въпросната кандидатура не е предложение на ДБ а е безпринципна номинация на ИТН което е чудно......

7

Анонимен

преди 2 години

Никога при никакви обстоятелства не мога да приема да се влезе в правителство в което участва депутат от РБ който на времето се отнесе с неуважение към г.Румен Радев на първото му посещение в НС още на първия му мандат. Номинирането на такъв депутат от РБ на времето, за министър в новото коалиционно правителство е неприемлива провокация и партията която я прави няма право на министри камоли на вицепремиер. Надявам се това да не се допусне и честно казано по добре ще е да се отиде на нови избори

6

Анонимен

преди 2 години

Правителството трябва да е между ПП които спечелиха изборите и ИТН които са нова формация от протестите. БСП и ДБ може да подкрепят правителството но не е редно да участват с министри камоли с вицепремиери. Те са противоречиви партии от статуквото. Ако трябва нека има нови избори. Хората ще гласуват за ПП и за ИТН . Абсолютно сме сигурни в това. Не искаме нито ДБ нито БСП. това е.

fallback