Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Повече от 235 000 лева неустойки и невъзстановени консумативи дължи дружеството "Южен кръст" за ползването на помещения, собственост на културното министерство, в които се намира и редакцията на в. „Труд“.  Това се посочва в позиция на МС.

Oще по темата

От министерството посочват още, че задълженията се трупат от 2012 та година насам.

Още през лятото на тази година до дружеството, което ползва помещенията, е изпратено едномесечно предизвестие от културното министерство за прекратяване на два договора за наем поради неплащане на двумесечни наемни вноски и/или консумативи.

На 12.07.2021 г. Министерството на културата е изпратило до ,,Южен кръст“ ЕООД едномесечно предизвестие за прекратяване на два договора за наем, поради неплащане на двумесечни наемни вноски и консумативи. Предизвестието е получено с обратна разписка на 14.07.2021 г.

Друго нарушение на договора е преотдаване на помещенията, при положение, че има изрична забрана за това. Помещенията са необходими за настаняване на Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН), тъй като сградата е построена изрично за тях, посочват от МК.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Блъсков!

преди 2 години

Пред ФАКТИТЕ И ДОКУМЕНТИТЕ и МИСИРКИТЕ мълчат, замълчи и ти п0дл0га на ГРОБ!

49

Виктор

преди 2 години

Имам решение на тоя "проблем" - вестник "Труд" и вестник "Пик" се сливат и заживяват в общо помещение. На бас, че никой няма да забележи някаква промяна или липса.

48

Анонимен

преди 2 години

Колкото по-скоро ликвидират тоя "вестник", толкова по-добре. А и не е лошо да направят едно по-задълбочено разследване и на другите далавери на Блъсков.

fallback