Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Силно се надяваме да има четиригодишен мандат, да има стабилно управление, хората да са спокойни. Ние искаме да внесем спокойствие в България. Това каза Любомир Каримански от "Има такъв народ" след консултациите при президента с представите на ПГ на ИТН, цитиран от БТА.

Oще по темата
Ще държим на почтеността, заяви Каримански в отговор на въпрос на какво ще държат в коалиционния договор.

"Червената линия" е линията на коректност, почтеност, на единни стандарти и на това наистина нещата да бъдат обсъдени коалиционно, и когато се каже, че се избира т.нар. отбор клас А, то на масата да бъдат положени абсолютно всички онези CV-та, които са от "отбор клас А", на това ще държим, каза Каримански, попитан кои са "червените линии", които не биха пресекли в подписването на такова споразумение. По думите му, техните кандидати са от "отбор клас А".
Ще измерваме нещата в единен стандарт за всички онези, които са коалиционни партньори, и не бихме искали да мерим с различен аршин, отговори Любомир Каримански на въпрос какво означава изявлението им, че ще бъдат лоялни, ако и другите са лоялни.

Попитан дали ИТН ще имат свой вицепремиер в следващото правителство, Каримански отговори, че нещата са динамични и това ще бъде уточнено при подписване на споразумението. Днес ще имаме среща и на ПГ, и на експертите, и ще бъдат обсъдени всички възможни програми, които са приложени, за да видим дали това са финалните, и след това за самото коалиционно споразумение, каза Каримански в отговор на въпрос дали имат забележки към коалиционното споразумение. Не сме казали, че има разминаване, просто трябва да преценим всичко, което е написано вътре още веднъж, добави той.

Попитан колко министерства се предвиждат за ИТН, Каримански каза, че засега все още не знаят.

Нека да видим окончателно какво ще предложат и при изменения, ако има някакви, от другите политически сили, нещата ще бъдат обсъдени, посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 2 години

Клас А, това изключва психично нестабилна партия като ИТН, Тошко африкански е абсолютно неадекватен.

21

П.К. инк.

преди 2 години

Е, това е наистина уникално и отлично предложение. Макар, че идва от хептен мърлявите и в никой случай те да са от отбор, "КЛАС А".Един пример. Вероятно г-жа Импексова, вече номирирана за "министър" на икономиката и на индустрията е този върхов клас? И, на всичкото отгоре и като "вице премиер"? Дали, вече тази господжа си е харесала някоя голяма индустриална фирма за "приватизиране"? Това предстои да видим.Но, и ще видим как индустрията в България цъфва и връзва... под нейната известна шапка...

20

Анонимен

преди 2 години

Моля, моля! Кирето е отбор клас ААА, Асен Василев и Корнелия Нинова отбор клас АА.

fallback