fallback

Общ преглед
Призоваваме Румен Радев и служебните му министри да не пречат на излизането от политическата криза, ако решат да пречат, ще видят много тежък отпор от наша страна, заяви Тома Биков пред медиите.

Представители на партията дадоха изявление пред Министерството на културата във връзка с казуса с вестник "Труд" и "постлаха" стълбите пред него с броеве на изданието, съобщи БТА.
Oще по темата


Вчера, коментира Биков, министърът на културата не само, че не даде сигнал да промени подхода си, но каза, че ще извади и ГЕРБ от сградата, което също е безпрецедентно изявление. Ние нямаме дългове, ако се опита да ни извади, ще се сблъска челно със стена, имаме стотици хиляди симпатизанти, обеща Биков. По думите му, в рамките на тази политическа криза това е най-неподходящото нещо, което една власт може да направи.

ГЕРБ е против изваждането на която и да е политическа сила от централата й, каза Биков и припомни, че скоро е имало опит и БСП да бъде изгонена от "Позитано" 20.

Проблемът е в изключително глупавия подход, елементарното мислене на хората от МК, те трябва да бъдат спрени от този, който ги е назначил, категоричен е депутатът. И предупреди, че с действията си МК може да създаде проблеми и на бъдещото управление.

Безпрецедентно е това, което се случва в най-новата българска история, коментира и Любен Дилов. Без съдебно решение, при отворен спор, който се решава от ВАС, имаме едно насилствено действие на властта за прекратяване дейността на една медия. Днес се случва с "Труд", утре с друг, ако не се реагира, обричаме собствената си крехка свобода, която и без това виси на косъм, коментира той. Това е израз на солидарност, обясни Дилов действията на ГЕРБ. Двамата министри - на вътрешните работи и на културата, не трябва да бъдат допускани на по-висок пост от домоуправител, добави Дилов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

267

Lina

преди 2 години

труд е там, където му е мястото- в калта.

266

Анонимен

преди 2 години

Нагли престъпници! Нямат срам!

265

Иво

преди 2 години

Голям смях с тези. Не могат да съберат 20 души на едно място, но имали били хиляди привърженици. Главно беззъби баби с Алцхаймер.

fallback