Снимка: БГНЕС
fallback
Президентът Румен Радев днес започва консултации с парламентарните групи в 47-ото Народно събрание преди връчването на мандата за съставяне на правителство. Те ще продължат два поредни дни.
 
Днес държавния глава ще разговаря с „Продължаваме Промяната”, ГЕРБ-СДС , ДПС И БСП. За утре са предвидени срещи с „Има такъв народ”, „Демократична България” и „Възраждане”. 
 
Редът на срещите е според големината на парламентарната група и съответно мястото, което заемат в Народното събрание.
 
След края на консултациите държавният глава трябва да връчи мандат за съставяне на правителство на първата политическа сила - "Продължаваме Промяната". От партията ще разполагат със 7 дни, в които да изпълнят мандата или да го върнат. 
 
При неуспех той отива при втората сила - ГЕРБ-СДС. Ако и те се провалят в съставянето на кабинет, държавният глава ще трябва да избере трета формация, която да направи последен опит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 2 години

Схемата е орел,рак и щука.

17

Анонимен

преди 2 години

До Див Петел 11 "Не разбрах само що пусна и *** да хапе и то от заден бут. Сигурно има причина.." Крушовската *** ще си я цани за някое мУньостерство по негов си селяндурско-славяновски мерак, оная ще кандиса на всичко, само и само да е началник с доход, равен на наем в Манхатън. Хич да не ти пука за Крушовицата и прочие парцалеси, гледай си сметките, щото на мен вече трети месец ми се ще да стана готвач в пРЕЗИЛдентството и да пусна малко НОВИЧОК в салатата на баш-ГНУСНАРЯ.

16

Анонимен

преди 2 години

Въпроса не е дали ще има правителство а колко време ще го има. Дълговете на ЕС ще започнат да тежат на икономиката ни а ние дори нашите дългове не можем да върнем. ,,Членството,, ще ни го начлени яко.

fallback