Снимка: БГНЕС
fallback

Военно-промишленият комплекс ВМЗ-Сопот призова името ѝ да не бъде замесвано в политическата ситуация на страната. Причина за призива е случващото се с Държавната консолидационна компания.

След като Съветът на директорите освободи Ваня Караганева от поста изпълнителен директор, а министърът на икономиката Даниела Везиева я защити и поиска оставката на трима от членовете на съвета, от ГЕРБ отправиха обвинения, че Караганева е предоставила правата на ВМЗ на частна компания.

От ВМЗ не упоменават конкретните обвинения, но призовават имиджът на компанията да не се уронва заради „политически внушения“ и допълват, че новата им бизнес стратегия предполага в пъти по-високи печалби догодина.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

?!?

преди 2 години

От много време ВМЗ притежава лицензи на Руско оръжие. А в днешно време това е трън в окото на Русия и последните скандали с кражбата на документи и подривната дейност на територията на завода доказват това. Сега имат възможност да ги отнемат от България като ВМЗ ги предостави на часна фирма и новата адвокатска кантора не защити българският интерес. Време е да се осребри преизбирането на Радев. Предателство се извършва в момента.

6

?!?

преди 2 години

Като си дадем лицензиите ще имаме по висока печалба? Нещо не са наред тия хора. Там да влиза прокуратурата.

5

ЯСНОООО...ХА,ХААА

преди 2 години

ГОТВЯТ ПРИВАТИЗАЦИЯТА НА ВПК "СОПОТ" ПО ПРИМЕРА НА ПУТИН----КОЙТО СЛОЖИ РЪКА ВЪРХУ НЕГО ЩЕ УПРАВЛЯВЯ БЪЛГАРИЯ ЗАВИНАГИ! ---ВЪПРОСЪТ Е ---КОЯ СИЛА , СТОИ ЗАД ТАЯ ВРЪТКА...???!!!

fallback