Снимка: МВнР
fallback

Десет наши сънародници са били извозени миналата нощ от Република Южна Африка със съдействието на Министерството на външните работи. Те са евакуирани с румънски евакуационен полет с румънски и други граждани на ЕС, съобщиха от МвнР.

Нашите сънародници се оказаха блокирани в Южна Африка заради ограниченията за пътуване, свързани с новия вариант "Омикрон" на COVID-19. Редица страни спряха полетите към региона след появата на новия вариант на коронавируса.

За организацията на завръщането на българските граждани в родината активно са съдействали посолствата ни в Претория и Букурещ. Самолетът им е излетял в 3:00 ч. тази сутрин от международното летище на Йоханесбург с полет до Букурещ с техническо кацане в Момбаса, Кения.

Българското посолство в Букурещ е създало необходимата организация за посрещането на сънародниците ни в румънската столица и извозването им до Русе.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

?

преди 2 години

Това е безкомпромисна тъпотия. Тъкмо почнат да позатихват нещата и веднага вкарват пресен вариант на вируса. Някой като че ли има интерес тази история да продължи до безкрай. Геноцида срещу старите и болните продължава с пълна пара - те умират. А останлите обедняват...

21

Анонимен

преди 2 години

Директно ги карайте в Белене

20

Честито.

преди 2 години

Нищо не се споменава за карантиниране. Даже и за тестове. Значи нищо такова. Защото нарушава свободата им да разнасят вируса. Както се казва, ние сме за епидемично разнообразие и вирусна инклузивност!

fallback