Снимка: БГНЕС

"Смятам, че имам правомощията да поискам оставката на Иван Гешев", заяви министърът на правосъдието Иван Демерджиев. Той отговаря на въпроси на медии и граждани в рубриката "Властта говори! Открито".

Демерджиев обясни, че към момента се очаква решение на Конституционния съд по отношение правомощията на министъра за искането за оставка.

Правосъдният министър обясни, че Гешев са в конфликт.

Още по темата
"Отдавна сме в конфликт с него, но не в личностен конфликт. Начинът, по който той беше назначен, посланията, които излъчи, провокираха реакция от страна на Пловдивска адвокатска колегия, чиито председател бях аз. Отговорът му беше лично засягане. Оттогава сме в конфликт", посочи Демерджиев и продължи:

"В качеството си на министър смятам, че имам правомощията да поискам оставката му. Чакаме решение на КС по въпроса има ли правомощие министъра за поискването на тази оставка. След това ще внеса искане за оставката му. Поводът са различни досъдебни производства, които водят до щети за българските граждани и до съмнения, че главният прокурор действа спрямо върховенството на закона”, каза министърът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase