Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Днес подписах указ за назначаването на Янаки Стоилов за конституционен съдия, а за министър на правосъдието назначих Иван Демерджиев.

Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти.

"Авторитетът му е безспорен и вярвам, че това ще бъде венецът на една достойна кариера на ценностен човек и професионалист", каза държавният глава за Стоилов, цитиран от bTV.

Радев добави, че новият министър на правосъдието е "юрист с авторитет и позиции", който се е утвърдил като успешен и принципен заместник-министър.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

102

Анонимен

преди 2 години

КС стана политически орган на ГЕРБ-ДПС. Трябва лустрация на КС.

101

българин

преди 2 години

До 95 Анонимен освен апартамент в Стрелбище е декларирал последно пред КПКОНПИ за 2017 и още 2 в София, 1 във Враца, къща в Севлиево, вила в София, парцели, ниви и гори ...а какво не е декларирал...ще се видиНо, той си ги е спечелил честно: нали му казваха "парламентарен бозайник" от 30 години "работи" депутат. Сега ще го прекръстят на "конституционен бозайник".

100

Истината

преди 2 години

Истината е, че съдебната система е пълна с Калинки на СДС, а в последно време и на ГЕРБ. Конституционният съд е същото Калинка на СДС до Калинка на ГЕРБ, наричани уважавани юристи. Янаки Стоилов напълно си заслужава да бъде част от Конституционния съд, за разлика от някои други там.

fallback