Снимка: БГНЕС
"Не видях нито един аргумент за моята оставка. Има обаждания от централата на БЛС до регионалните колегии да подават идентични декларации". 
 
Това каза в ефира на bTV председателят на НЗОК Петко Салчев. 
 
Осемнайсет Регионални лекарски колегии от страната поискаха оставката му. БЛС сезира прокуратурата, ДАНС и Агенцията за държавна финансова инспекция за незаконосъобразни действия от страна на ръководството на НЗОК. 
 
"Има проблем, че в момента мълча и не казвам всичките неща. За мен преговорния процес не представлява разговор в една стая с чаша уиски, след това управителят като секретарка да оформя решенията", коментира Салчев.
Още по темата
 
Той обаче отказа да разкрие с кого е проведена срещата и заяви, че това ще каже на проверяващите, когато "дойдат да проверяват". 
 
Председателят на НЗОК допълни, че не представлява проблем искането на БЛС преговорите да бъдат публични, дори има предвидена зала за това. 
 
Относно нежеланието на БЛС да преговаря с него, Салчев каза, че гилдията трябва да погледне нормативната база, тъй като "председателят на НОЗК не участва в преговорния процес".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase