Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Областният управител на София се е снабдил с изпълнителен лист за сумата от над 200 000 лева заради наема на партийната централа на БСП, а левицата се закани да си търси правата в съда.

„За тези действия на областния управител сме информирани от заместник областния управител г-н Софрониев, който веднага след това беше уволнен без мотиви. Веднага след като разбрахме, сме информирали областния управител за нашата позиция, приложили сме необходимите документи, доказващи, че не дължим тези суми. До днес нямаме отговор. При тези факти, за нас остава единствената възможност да си защитим правата по съдебен ред“, съобщиха позицията на БСП от пресцентъра на партията.

Още по темата

„Подобни кадрови назначения като това на областния управител на София, който не уважава законите на страната, хвърлят сянка върху заявеното от служебния кабинет намерение за прозрачност и законност в решенията и действията му. Те злепоставят правителството и президентската институция. Бързото и решително отстраняване на такива хора от заеманите постове би довело до утвърждаване авторитета на институциите“, посочват социалистите.

От БСП припомнят, че през 2019 г. НС прие поправки в Закона за политическите партии, съгласно които парламентарно представените партии и тези преминали бариера от 1% на избори се освобождават от заплащане на наем за помещенията, които ползват.

„След обнародването му, БСП продължава да плаща само режиините разходи на сградата, както повелява зъконът.  В разрез с него и най-вече без да сме уведомени, за да можем да защитим правата си, Областният управител на София начислява със задна дата недължими суми за наем и с молба от 21.05.21 г. завежда дело №5646 в СРС. Отново без да сме уведомени и зад гърба ни се е снабдил с изпълнителен лист“, пише още в позицията на партията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase