Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед
Приех тази номинация, защото вярвам, че всеки от нас трябва да плати цената на това, което е получил и трябва да се опита да върне поне малко от това, което е получил от България, заяви номинираният за кандидат-президент проф. Анастас Герджиков по време на церемонията по издигането на кандидатурата му, предаде БГНЕС.

"Аз не съм политик, а българин, който е готов да плати цената и да поеме отговорността за обединението. Целта ми е да върна нормалността в българската политика. Не съм партиен кандидат, или партиен член. Затова очаквам подкрепата на всички български граждани.

Очевидно сме в политическа криза с три избори за година – това е зло за страната. На това трябва да противопоставим едно обединение и спокоен дебат по основните теми.

Обединение не означава да се съберат разнопартийни коалиции, а да се съберат партиите по основни неща за обществото. Обединение имаше през и след 2014 г., когато всички партии прегърнаха идеята, че образованието е приоритет, и приеха Стратегия, която донесе изключителни резултати.

Разчитам на всички вас и на голям кръг експерти – подготвяме експертни съвети по всички области, за да ни съветват по всички теми. Не сме избирали Митева за това, че има чин и е военнослужещ – избрахме я за това, че е майка, че се бори за неравноспоставените, и когато трябваше да убеждавам моите приятели, че не съм търсил човек, който да отговаря на стереотипи, и предпочетох човек с кауза.

Чух много негативни неща за себе си, няма да водя компроматна война, надявам се на позитивна кампания. Дедите ни с кръвта си са събрали България в едно и се гордеят с нас.

Слоганът „Наистина обединени“ ни е нужен за това, че само обединени има смисъл", завърши проф. Герджиков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

379

1

преди 2 години

До Демократ,ти си демократ,колкото тиквата не е комунист.

378

Демократ

преди 2 години

На българския народ трябва обединител какъвто е проф.Герджиков и полковник Невяна Митева а не комунистически разединители като сегашния президентРумен Радев и вице президента Йотова.

377

Иван

преди 2 години

"Аз не съм политик, а българин, който е готов да плати цената и да поеме отговорността за обединението. мантра на гербавите - Целта ми е да върна нормалността в българската политика. мантрата на дпс и тоя иска да ми каже че е независим

fallback