Снимка: БГНЕС
fallback

Инициативен комитет от 67 души ще издигне днес официално професор Анастас Герджиков и полковник Невяна Митева за президент и вицепрезидент на страната.  Учредителното събрание по номинацията им е в НДК.

В този инициативен комитет влизат представители на всички сфери на обществения живот в страната.

Oще по темата
Сред тях са ректори на осем висши училища, кметовете на Велико Търново, Бургас и София, бившият министър на образованието и науката и депутат от ГЕРБ-СДС Красимир Вълчев, хора от образованието, науката и културата.

Валя Балканска, Богдана Карадочева, Йорданка Фандъкова, Димитър Николов, професорите Вили Лилков и Боян Биолчев, Стефан Цанев, Недялко Йорданов са само част от имената на инициативния комитет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Нищо случайно

преди 2 години

Сега излезе наяве, че Герджиков е бил зам. министър в правителството на НДСВ от квотата на ДПС. Така изглежда се обясняват приказките му по това време, че турско робство не е имало, а това било измислица на комунистическата пропаганда. Точно се вписва в образът на днешният Кириак Стефчов. ......................................................... Трябваше първо ГЕРБ да подкрепят Герджиков, а после ДПС, за да не си помисли някой че Герджиков е номинация на ДПС. Което всъщност си е точно така.

42

Анонимен

преди 2 години

Тая полковничка с пола е военна и като такава има ли право да участва в политически изяви, каквото е участието в кандидатпрезидентстка двойка? Тя девоенизирала ли се е или ще ходи на срещи с електората във военно облекло и пагони?

41

Анонимен

преди 2 години

Брей, мног учени хора тези на ББ! Пожарникарят показа, че когато няма собствени интелектуалци, той може да купи такива на куп, дори и 8 (осем броя) ректори на ВУЗ! И то не такива на висши училища, а на университети. И една полковничка взе, та да покаже, че и неполитизираните офицерки от БА, когато тръбата зове, отиват на помощ на бившия гл.секретар на МВР и още по-бивш СИКаджия.

fallback